Bülten

ÇOCUKLARA SORUMLULUK BİLİNCİ KAZANDIRMAKTA AİLEYE DÜŞEN GÖREVLER

ÇOCUKLARA SORUMLULUK BİLİNCİ KAZANDIRMAKTA AİLEYE DÜŞEN GÖREVLER Sorumluluk becerisi diğer beceriler gibi küçük yaşlardan başlayarak önce anne- babadan, daha sonra sosyal çevreden öğrenilen ve geliştirilen bir beceridir. Peki ebeveynler çocuklara sorumluluk bilinci kazandırmak için neler yapabilir: Sorumluluk becerisi zamanla kazanılır. Bir günde kazanılan hiçbir beceri yoktur. Bu süreçte sabırla ve her seferinde aynı tutum ve…
Read more

EVRENSEL BİR DUYGU OLAN SEVGİ

Değerli ebeveynler ; Her çocuk çevresiyle iletişim halinde gelişimini sürdürür.  Çocukların psikolojik ve fizyolojik sağlıkları için en büyük yarar kaynağı sevgi dolu ilişki kurma becerilerinin desteklenmesidir.  Sevgiyle büyüyen çocukların ruhsal ve fiziksel gelişimlerinin de sağlıklı olduğu kanıtlanmıştır. Çocukların onlara sevgi gösteren kişilerle düzenli iletişim kurmaya ihtiyaçları vardır. Kişilerin sevgi göstermesi için önce kendilerini sevmeleri gerekir.…
Read more

ÇOCUKLARIMIZA ‘KİTAP’ SEVDİRMENİN YOLLARI

ÇOCUKLARIMIZA ‘KİTAP’ SEVDİRMENİN YOLLARI      Kitap okumanın önemini; çocukluğumuzdan beri anlatırlar ya da anlatırız değil mi? Kimilerimiz için vazgeçilmez bir tutku, kimilerimiz için hakkıyla vakit ayıramadığımız için; vicdan azabı 😊 kimileri içinse sanırım pek bir şey ifade etmiyor. Peki özellikle çocuklarımıza nasıl sevdirebiliriz bu işi? Nasıl onlar için vazgeçilmez bir tutku olmasını sağlayabiliriz?      Her…
Read more

ÇOCUKLARDA ÖFKE PROBLEMİ VE BU PROBLEMİN YÖNETİMİ

ÇOCUKLARDA ÖFKE PROBLEMİ VE BU PROBLEMİN YÖNETİMİ Çocuklarınızın zaman zaman öfke patlamaları yaşadığını ve sakinleşmekte çok zorlandığını hatta sakinleşemediği noktalarda kendisine , çevresine zarar verdiğini gözlemleyebiliriz. Kendisine ve çevresine zarar verdiği noktada bir takım duyguların (öfke) kontrol edilemediğinden bahsedebiliriz. Peki çocuklar öfke duygusunu nasıl tanımlar ve kontrolü kaybettiklerinde neler yapılmalıdır sorusunun cevabını adım adım inceleyelim.…
Read more

AİLE İÇİ ETKİLİ İLETİŞİM NEDİR ?

AİLE İÇİ ETKİLİ İLETİŞİM NEDİR ? Aile içi etkili iletişim  kavaramı nedir ve etkili iletişim nasıl sağlanır konusu aileler içerisinde yanlış anlaşılabiliyor. Aile içi etkili etkileşim aile dinamiklerine sosyo kültürel düzeye göre değişkenlik gösterebilse de dayandığı temel noktalar vardır. İletişim dediğimiz noktada bireylerin sözel , beden dili  , jest ve mimikler gibi çok yönlü olarak…
Read more

LGS’YE 2 AY KALA

Sevgili Lgs Öğrencilerim merhaba.. Her geçen gün biraz daha yaklaşıyoruz LGS’ye.. Hem geçmesini hiç istemediğimiz günler, hem de bir an önce geçse de kurtulsak dediğimiz günler 😊 Kalan süre hepimiz için aynı, başından beri aynıydı.. Sizi birbirinizden farklı kılan o süreyi nasıl kullandığınız olacak..      Yaklaşık bir yıldır LGS için emek veriyorsunuz, zaman harcıyorsunuz. İnanın…
Read more

NASIL ODAKLANACAĞIZ?

NASIL ODAKLANACAĞIZ? Günlük hayatımızda arkadaşlarımızı dinlerken, ders çalışırken, herhangi bir konu üzerine konuşurken konsantre olamama gibi sorunlarla karşı karşıya kalabiliriz. Bu tip sorunlar derslerimizi, sosyal hayatımızı olumsuz anlamda etkilemektedir. Derslerimizde karşımıza çıkan odaklanma problemini aşmak çok önemlidir. Odak problemi yaşadığımızda konuları anlayamayabilir ve bu yüzden de derslere katılım sağlayamayabiliriz. Konsantre olamama sorununu aşabilmek için bu…
Read more

NE KADAR İYİYİZ?

NE KADAR İYİYİZ?Sevgili öğrencilerimiz ve değerli velilerimiz;İnsan yaşamı, hayatı boyunca tek düze ilerlemez. Her zaman inişler ve çıkışlar olacaktır. Bazen gündelik sorunlar bazen de maalesef ki olağanüstü olaylar. Bu süreçte psikolojik anlamda etkilenmek kadar doğal bir durum yoktur. Özellikle son zamanlarda yaşadığımız zorlayıcı olaylar… Bu süreçte birbirimize ne kadar çok ihtiyacımız olduğunu daha iyi anladık…
Read more

YAS SÜRECİMİZ

YAS SÜRECİMİZÜlke olarak, toplum olarak, bireysel olarak ne kadar uzun bir ‘Yas Süreci’ yaşıyoruz, değil mi? Aklımızın, kalbimizin bir kısmı hala Afet Bölgesinde.. Normalleşme tartışmaları sürerken; herkes bunu ne kadar istiyor ya da başarabiliyor? Tartışılır.. Ailemizden birini, arkadaşımızı veya sevdiğimiz birini kaybetmek hayatta yaşayabileceğimiz en zor deneyimlerden.. Bu sefer yaşadığımız deneyim ise hepimiz için oldukça…
Read more

Çocuklarda Ekran Süresi Ne Kadar Olmalı?

0-18 ay çocuklarda , ekran karşısına geçmeleri kesinlikle önerilmez. Ancak istisna olarak uzaktaki aile üyeleri ile görüntülü konuşma yaparken kısa süreliğine ekran karşısına geçebilirler.Çocuklar bu dönemdeki  becerileri en iyi serbest oyun oynayarak ve sosyal çevreleriyle etkileşime geçerek kazanırlar.Bu aralıkta ki çocuklar yetişkin olmadan herhangi bir ekran başına geçmemeliler. 18-24 ay , bu aralıktaki çocuklar eğitsel…
Read more